вівторок, 21 квітня 2020 р.



         
                            "Нехай  земля квітує  всюди- природу збережемо, люди"
                                                   (книжкова викладка)
             
       22  квітня- Міжнародний  День Землі- свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. День нагадування про екологічні катастрофи, день коли кожна людина повинна задуматися над тим, що ЗЕМЛЯ потребує турботи й захисту. Цей день покликаний об'єднати  людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті.  Починаючи з 1971 року у багатьох  країнах світу відзначають Міжнародний день Землі. Перша успішна громадська акція цього дня пройшла у США 22 квітня у 1970 році. А майже століття перед тим, у 1872 році у штаті Небраска (США)  секретарем території  Джоном Мортоном було  запропоновано провести день, що був присвячений озелененню території. Під час першого  святкування жителями штату було  висаджено понад мільйона  дерев. Після такої вдалої маштабної акції цей  день було названо "Днем дерев". У 2009 році Генеральною асамблеєю ООН 22 квітня  було проголошено Міжнародним днем Матері-Землі.
     Пан Гі Мун, Генеральний секретар ООН, закликав громадян всього світу єднатися з природою, поважно та з турботою ставитись  до своєї домівки, оскільки,  використовуючи блага планети, ми не віддаємо  нічого натомість. "Екологічна стійкість, що полягає у розумному користуванні багатствами  Землі,- це одна з восьми  Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ), визначених  у Декларації тисячоліття, які десять років тому були прийняті державами-  членами Організації Об'єднаних Націй."- проголосив Пан Гі Мун у своєму посланні.
    Символом цього свята- грецька літера "тета" зеленого кольору та прапор Землі. Прапор Землі- це фото планети з космосу на темно-синьому тлі. У Всесвітній День Землі  в різних  країнах проходять різні заходи по збереженню природи - насадження дерев, прибирання території парків.
    Природа - це наше життя.Адже дерева очищають повітря, яким ми дихаємо, а ліси і парки радують душу своєю красою. Природа потребує розуміння і захисту з боку людини. 
До Міжнародного  дня Землі  в бібліотеці  представлено книжкову викладку  книг та газет, які знайомлять  з новими відкриттями і досягненнями наук про Землю. Тут можна побачити  книги з екології, географії,  охорони земель та природи рідного краю.
          





         

Немає коментарів:

Дописати коментар