вівторок, 13 квітня 2021 р.

     

                                                     "Без права на забуття"

                                                      (книжкова викладка)

11 квітня, у всьму світі відзначається пам’ятна дата- Міжнародний день визволення в’язнів  фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя. Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло 14 тисяч концтаборів, гетто та в’язниць.За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.

    11 квітня 1945 року в’язні Бухенвальда  підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на свободу.Здається, так давно це було.Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління. На території села Покровка проживає інвалід I групи ВВВ Томчак Мар’ян Іванович 25.08.1929 р.н.  У 15  років у роки ВВВ забрали примусово у Германію м.Бухенвальд ( знаходився 2 роки в концлагері на примусових роботах). Має нагороди: м-д «Захиснику Вітчизни», м-д «Ветеран труда», м-д «70 років визволення України від фашистських загарбників» м-д «50 лет победы у ВОВ», м-д «65 лет  победы  у ВОВ 1941-1945», «1975 победитель соцсоревнования».

     З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів у Покровській бібліотеці-філії  для користувачів оформлено книжкову викладку « Без права на забуття».




 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар