четвер, 21 лютого 2019 р.



                                            "Моя багата українська мова"
                                       (до Міжнародного Дня рідної мови)

         Міжнародний день рідної мови - день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.Про "підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності" було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня-17 листопада в Парижі.
         Наша рідна українська мова - одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з  калиною, бо вона такаж  красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
     21 лютого   Покровською сільською бібліотекою спільно з Покровської ЗОШ I-III ст. було проведено  до Міжнародного Дня рідної мови захід "Моя багата українська мова". Учні 8-го класу разом та вчителем української мови та літератури  Бондар Ганною Петрівною  гарно підготували свято. На свято були запрошеня учні 1-4 класів, для яких були підготовлені цікаві конкурси: загадки про мову,прислів'я, пісні. Вдовиченко Наталія  Володимирівна(сільський бібліотекар)  представила книги  визначних письменників України та  розповіла  легенду  про це свято. 


               



Немає коментарів:

Дописати коментар