пʼятниця, 18 травня 2018 р.

"Свято української душі.День вишиванки"



                                  "Свято української душі. День вишиванки"

             День вишиванки- це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, збереження українських цінностей та їх популяризації серед молоді та населення держави. Українська вишиванка є абсолютно унікальна - це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне- показати всьому світу, що є така країна - Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.
      17 травня в Покровській ЗОШ I-III ст з нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки відбулося свято.На святі  були присутні  перший  заступник голови райдержадміністрації  Дрозд А.В., виконувач обов'язків голови районної ради Загорулько О.М. в.о. завідувач сектору культури, національностей та релігій Бойчук Н.С.,"Веселинівська спілка патріотичних сил" в складі: Климчука М.С. та Винокурова В.В., завідуюча музеєм історії села Катеринівка Денисюк Н.І. та інші представники влади.
      Завідуюча музеєм історії села Катеринівка Денисюк Н.І.  для учнів та гостей представила виставку українських вишиванок, ознайомила дітей з символами вишиванки, техніку сорочок. Розповідь діти слухали з великою цікавістю. На святі учні Покровської ЗОШ I-III ст співали та танцювали українські пісні.









Немає коментарів:

Дописати коментар