середа, 25 квітня 2018 р.

"Чорнобиль- це подвиг, пам'ять, і наш нестерпний біль"



                                  " Чорнобиль - це подвиг, пам'ять, і наш нестерпний біль"
                                                         година  реквієм

            32  роки тому  світ схвилювала наймасштабніша техногенна катастрофа, що сталася на Чорнобильській АЕС. Цю трагедію неможливо стерти з пам'яті. Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.
            В Покровській сільській бібліотеці відбулася година реквієм "Чорнобиль- це подвиг, пам'ять, і наш нестерпний біль". Діти дізналися про жах Чорнобильської катастрофи. Також сільський бібліотекар познайомила з книгою "Мужність і біль Чорнобиля". Ця книга-данина пам'яті загиблих, вияв палкої вдячності всім, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії.
         На заході булу присутня ліквідатор Чорнобильської АЕС Польська Марія Богданівна.
Марія Богданівна розповіла дітям, як 18 річною дівчиною поїхала в зону Чорнобиля працювати кухарем для ліквідаторів аварії Чорнобильської АЕС, які в той час працювали на IV реакторі.
Марія Богданівна  почесною грамотою нагороджена   "Кухар  за зразкове забезпечення харчування працівників, приймавших участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС",  подяка "За активну участь у роботі по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС",  нагрудним знаком "Ліквідатор аварії Чорнобильської  АЕС".
Для дітей була представлена книжкова викладка "Над Чорнобилем журавлі летіли".


                                                   


Немає коментарів:

Дописати коментар