четвер, 2 листопада 2017 р.

"Плекатимеш мову-цвістимуть слова"

 
                                    "Плекатимеш мову-цвістимуть слова"

           9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято- День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.
         Також, цього ж дня православна церква вшановує пам'ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов'янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови.
         Любити, шанувати і плекати рідну мову- святий обов'язок кожного українця. В Покровській сільській бібліотеці   пройшла мовознавча скриня під назвою "Плекатимеш мову-цвістимуть слова"  для юних  користувачив бібліотеки. Сільський бібліотекар розповіла дітям  про День української писемності та мови, про наших славетних письменників які піднімалися на захист рідної мови Славетний Кообзар, Леся Українка, Олександр Олесь, Василь Стус та Симоненко, Микола Вороний, Олесь Курбас, Ліна Костенко, Дмитро Білоус.Зачитала  рядки з віршів про мову відомих українських дитячих письменників. Учасники заходу відгадували українські прислів'я, пісні, читали вірші, легенди. Потім  всім присутнім бібліотекар презентувала книжкову виставку  "Мова-душа нації".



Немає коментарів:

Дописати коментар